Voedselveiligheid
Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun voedsel veilig is. Daarom voldoen onze vetten en eiwitten aan de strenge wettelijke Europese eisen voor voedselveiligheid. Dat begint al bij onze grondstoffen: we verwerken uitsluitend slachtvetten van varkens die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie van door de EU gecertificeerde slachterijen. Via integraal ketenmanagement en een track & trace systeem controleren we de kwaliteit van de keten. Onze vetten en eiwitten zijn bovendien GMO-vrij en non-allergeen.
Kwaliteit en certificering
Al onze bedrijven zijn gecertificeerd volgens de strengste kwaliteits- en voedselveiligheidseisen. Onze productieprocessen vinden plaats volgens de Europese wetgeving en staan onder controle van de overheid. We produceren volgens een geïntegreerd kwaliteitszorgsysteem en zijn gecertificeerd volgens FSSC 22000, Good Manufacturing Practice, EKO-SKAL en USDA-NOP.
De kwaliteit en voedingswaarde van vetten en eiwitten wordt mede bepaald door de versheid van de grondstoffen en de condities tijdens het productieproces. Daarom hebben we meerdere controlesystemen in de keten om de versheid, kwaliteit en veiligheid van de grondstoffen te monitoren. Zo halen we de grondstoffen met onze eigen koelwagens vers bij de slachterijen op en verwerken deze direct.
