Duurzame natuurlijke vetten en eiwitten

Ten Kate produceert natuurlijke dierlijke vetten en eiwitten als waardevolle ingrediënten van  levensmiddelen, diervoeding en technische producten. Duurzame producten met een hoge toegevoegde waarde die onze afnemers helpen succesvol te opereren in hun markt. Onze grondstoffen, processen en producten voldoen aan de strengste Europese eisen voor kwaliteit en voedselveiligheid. We behoren tot de grotere producenten van dierlijke vetten en eiwitten in Europa en exporteren onze producten over de gehele wereld.

Een familiebedrijf sinds 1920

Onze onderneming werd in 1920 opgericht en is nog steeds een familiebedrijf met als kernwaarden continuïteit, samenwerken, vertrouwen, innovatie en duurzaamheid. Als familiebedrijf streven we geen korte termijnsuccessen na, maar richten we ons op continuïteit en de toekomst. We investeren in langdurige relaties en blijven innoveren. Onze afnemers kunnen vertrouwen op de veiligheid en kwaliteit van onze producten en we ondersteunen hen met innovatieve oplossingen en duurzame producten.

Nieuwste productiefaciliteiten

We beschikken over productiefaciliteiten met de nieuwste technologie. Onze processen hebben we volledig onder controle, we weten precies waar onze grondstoffen vandaan komen en leveren hierdoor constante en controleerbare kwaliteit. We hebben gescheiden productielocaties: in Nederland produceren we uitsluitend vetten en eiwitten voor levensmiddelen, in Duitsland alleen voor diervoeding en technische producten.

Innovatie en onderzoek

Onze eigen Research & Development-afdeling ontwikkelt vetten en eiwitten met specifieke eigenschappen en hoge toegevoegde waarde. Met een constante focus op innovatie hebben we nieuwe producten ontwikkeld en processen geoptimaliseerd en daarmee de kwaliteit van onze producten naar een hoger niveau gebracht. Onze R&D-afdeling werkt nauw samen met universiteiten en onderzoeksinstituten in Europa en Azië. We werken samen met onze afnemers in de landen waar we actief zijn. Dit resulteert in oplossingen en producten die onze klanten helpen te excelleren in hun markt.